گفتم گفتی گفت

دنبال کنندگان ۶ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین مطالب

یک دیپلمات سابق آمریکایی تأکید کرد حتی اگر در مذاکرات هسته‌ای توافقی حاصل شود، بعید است کنگره آن را تأیید کند و بنابراین این توافق به معاهده الزام‌آور برای آمریکا تبدیل نخواهد شد.



جیم جاتراس، دیپلمات سابق آمریکایی، در گفت‌وگو با شبکه راشاتودی گفت: اسرائیلی‌ها نفوذ عظیمی از طریق کنگره آمریکادارند و از همین رو است که ما شاهد طرحی از سوی کنگره برای تأیید و به اجرا گذاشتن توافق نخواهیم بود؛ البته اگر فرض کنیم که چنین توافقی حاصل بشود. لذا این مسئله به قدرت اجرایی ویژه اوباما باز خواهد گشت و این دقیقاً همان چیزی است که ایرانیان در رابطه با آن ابراز نگرانی کرده‌اند، زیرا این توافق به معاهده‌ای الزام‌آور براساس قانون آمریکا تبدیل نخواهد شد زیرا تبدیل آن به معاهده، مستلزم تصویب کنگره آمریکا است.
جاتراس تأکید کرد: از آنجایی که، احتمال این که کنگره آمریکا بر اجرای این توافق، مهر تأیید بزند بسیار کم خواهد بود، اجرای آن، به اختیارات ریاست جمهوری آمریکا موکول خواهد شد که با تغییر رئیس جمهور آمریکا، ممکن است تغییر کند.
مقامات وزارت خارجه آمریکا پیش از این اعلام کرده بودند که این کشور دنبال توافقی غیر الزام‌آور با ایران است.
یادآور می‌شود دکتر ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه مراسم شب قدر در مسجد امام علی(ع) شهر وین تأکید کرد: در مذاکرات هنوز هیچ چیز معلوم نیست، ما داریم تلاش می‌کنیم و برخی اختلافات همچنان باقی است.
به اعتبار مقاومت و ایستادگی  تیم ایران، جان‌کری از در تهدید  داخل  شده و مدعی شده است: پیشرفت‌های مهمی در مذاکرات به دست آمده اما هنوز چند مشکل دشوار وجود دارد که باید حل شود و آمریکا حاضر است در صورت لزوم مذاکرات هسته‌ای را ترک کند.
کری گفت: «ما در واقع به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده‌ایم. اما هنوز به دلیل چند مشکل سخت جایی که لازم است نیستیم.»
کری افزود: «اگر به توافق نرسیم و ناسازگاری مطلق و عدم تمایل به پیشرفت مسائل وجود داشته باشد، همان طور که رئیس جمهور اوباما همیشه گفته، حاضریم جمع مذاکره را ترک کنیم.»
کری می‌گوید: هنوز آن جایی که باید باشیم نیستیم. به گزارش خبرنگار شبکه الحدث از وین اکثر موضوعات باقیمانده در مذاکرات هسته‌ای ایران در وین پیچیدگی‌های مربوط به نحوه لغو تحریم‌ها است. در پیش‌نویس‌های موجود پرانتزهایی درباره موارد اختلافی وجود دارد که پر کردن آن به معاونان وزرای امور خارجه یا خود وزرا محول شده است. جدول زمانی لغو تحریم‌ها احتمالاً موضوعی است که بر سر آن توافق خواهد شد. ایران خواستار لغو فوری تحریم‌ها و طرف غربی خواستار لغو تدریجی آن در سه مرحله نزدیک به هم است. موضوع بعدی مربوط به مراکز حساس نظامی غیر هسته‌ای است که ایران با آن مخالفت می‌کند و معتقداست این مسئله به امور هسته‌ای و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای ارتباطی ندارد. احتمالاً این مسئله با این توافق که بازرسی‌ها با اطلاع قبلی باشد حل و فصل خواهد شد به نحوی که بازرسی از تأسیسات نظامی غیر مترقبه نباشد. ایران ورود بازرسان هسته‌ای را به مواضع نظامی ممنوع می‌داند.
خبرنگار الحدث در بخش دیگری گفت: متن توافقنامه نهایی 20 صفحه است و چهار پیوست دارد که جمعاً 60 صفحه است. اکثر پیچیدگی‌ها مربوط به نحوه لغو تحریم‌ها است زیرا برخی تحریم‌ها مربوط به اروپا و برخی مربوط به آمریکا است و شامل امور بانکی و بازرگانی و نفت و هواپیمایی است برخی تحریم‌ها نیز مربوط به سازمان ملل و شامل هفت قطعنامه است که در سال‌های 2006 تا 2010 تصویب شده‌اند. ایران خواستار آن است که نخست تحریم‌های سازمان ملل لغو شود و اولویتی برای لغو تحریم‌های آمریکا و اروپا قائل نیست و این خود یکی از مسائل مورد اختلاف است.
روزنامه واشنگتن پست با اشاره به سخنان جان‌کری نوشت: کری پس از سومین دور گفتگوهایش با وزیر خارجه ایران، خوش‌بینی‌های فزاینده مبنی بر قریب‌الوقوع بودن توافق هسته‌ای با ایران را تضعیف کرد و در حالی که ضرب‌الاجل روز سه‌شنبه برای حصول توافق هسته‌ای نزدیک می‌شود، گفت که هر احتمالی در مذاکرات وجود دارد. او می‌گوید هنوز بسیاری از موضوعات مهم، حل و فصل نشده‌اند.
با وجود حل نشدن مسائل اساسی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان از سفر هیئت 5نفره آژانس در ادامه سفر آمانو و بررسی جزئیات مربوط به «کلیات توافق شده» خبر داد.
با وجود اهمیت موضوع، هنوز هم حتی یک سطر خبر درباره کلیات توافق مذکور با آژانس منتشر نشده و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب با تأکید بر بی‌اعتمادی به آژانس (به خاطر عدم استقلال و عدم رعایت عدالت)، اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران بازرسی از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان را نمی‌پذیرد. ایشان همچنین با متوقف کردن اجرای توافق احتمالی به گزارش آژانس مخالفت کردند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">